Toskánsko ako náš ideálny biznis trip

Napísal(a) 

Svet a jeho spoznávanie nás vždy veľmi lákalo.  Preto sme minulé leto prepojili vášeň pre cestovanie s našou prácou a z výletu do Toskánska vznikol celkom vydarený „biznis trip“.

V prvých riadkoch Vám trošku priblížime a opíšeme fashion event Pitti Uomo, ktorý bol našim cieľom a zanechal v nás úžasný dojem.

Pitti Uomo je jednou z najdôležitejších svetových platforiem pre kolekcie pánskeho oblečenia a doplnkov. Takisto, silno podporuje začínajúce projekty v pánskej móde. Koná sa dvakrát ročne vo Florencii vo Fortezza da Basso – majestátnom historickom opevnení. 

Prvý ročník Pitti Uomo sa konal v septembri 1972. Výstava poskytla platformu na zviditeľnenie talianskych návrhárov a momentálne dosahuje medzinárodný status popredného veľtrhu módy.

Takto sme v krátkosti zhrnuli naše dobrodružstvo...

Po prílete do maličkého letiska sme horko-ťažko odniesli našu batožinu – kufre plné St.Kristof materiálov pripravené na fotenie. Pobrali sme sa na ubytovanie, neďaleko mesta Florencia. Cesta bola prenádherná, spríjemňovali nám ju pohľady na okolité kopce posiate vlčími makmi, na iných sa pásli kone a jedine naša malá požičaná fiatka nebola nadšená – po stúpaní do kopcov dostala kvalitne zabrať. 

Keď sme zbadali vilu, ktorá nám mala na pár dní patriť, zostali sme onemené a očarené...  Vila bola ako z filmu, a navyše, privítala nás veľmi sympatická dáma. Nasledujúce ráno sme zistili, že sme jediní návštevníci vily. Bolo to tým, že sme prišli v tom najlepšom čase – tesne pred začiatkom sezóny. Pre nás to znamenalo veľa súkromia, mohli sme veselo fotiť a meniť outfity bez toho, aby nás niekto sledoval :) . Celý obrovský interiér, záhrady a okolité vinice boli tak veľmi fotogenické, že sme dokázali stráviť celý prvý deň fotením len na tomto mieste. Bolo to dokonalé...

  

Každé ráno nás čakali bohaté raňajky, ktoré sme si užili na priestrannej terase s výhľadom na kopce posiate vinicami.   

Okolnosti nám veľmi priali a ďalšie dva dni sme strávili užívaním si skvelého podujatia. Úplne sme sa  ponorili do sveta pánskeho oblečenia a dizajnu. Komplex výstavy bol veľmi veľký a chceli sme si detailne obzrieť všetky expozície. Výstavná plocha sa rozprestierala na 60 000 metrov štvorcových. Podujatie hostilo cca 35 000 návštevníkov a 1 220 značiek.

Bolo zaujímavé sledovať, ako sa jednotlivé pavilóny od seba odlišovali. Vo všeobecnosti sme si všimli, že medzi odevnými značkami panoval pocit autentickosti a kládli silný dôraz na udržateľnosť. Celkovo, sezóna ukázala, že pánske oblečenie má čo ponúknuť, využiť potenciál možno menej obvyklých farebných variácií a rozmanitých vzorov. Toto všetko naznačuje svieži vývoj módy v budúcnosti.

Považujeme za užitočné navštíviť toto miesto nielen kvôli okamžitému podnikaniu s vystavovateľmi, ale najmä pre inšpirácie vo svete pánskej módy.

Na každom kroku sme stretali neskutočne štýlovo nahodených mužov z celého sveta. Fashionisti boli rôznych vekových kategórií, od mladíkov až po pánov s dlhými sivými bradami. S podaktorými sme sa dali do reči, podelili sa o pocity z výstavy, vymenili kontakty.. Skvelá atmosféra, počasie vyšlo na jednotku, no čo dodať... 

Samozrejme, nemohli sme obísť ani návštevu mesta Florencia, ktoré bolo veľmi chutné a zaplnené obchodíkmi s umením. Ďalej nasledovala Pissa, kde sme skončili na povinnej zastávke men ,,Gelateria“. 

A čo sa stalo s tohtoročným Pitti Uomo? Ako inak, termín Pitti bol naplánovaný na jún, no kvôli koronavírusu, sa udalosť presunula na september. Robili sme si nádeje, že vycestujeme aspoň tentokrát, pretože minulý rok nám priniesol nespočetne veľa inšpirácií. Nakoniec však prišla ďalšia negatívna aktualizácia eventu - Pitti sa nebude konať ani v septembri. Museli sme sa teda rozlúčiť s našimi predstavami. Bye bye Pitti 2020...

Veríme, že sa uvidíme o rok! Vo svätyni pánskej módy a romantických západoch slnka.